4 personen, 60 minuten
Ingrediënten:
- 1 verpakking magnetronspruitjes à 350 gr of
350 gr groene spruitjes
- 225 gr magere kwark
- 4 el olijfolie traditioneel + extra om in te vetten
- 225 gr (tarwe)bloem + extra om uit te rollen
- ½ tl zout
- 150 gr chorizo, in blokjes
- 2 eieren
- 1 dl slagroom
- (versgemalen) peper
- 150 gr geraspte belegen kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Gaar de spruitjes in 3-4 minuten in magnetron of stoomoven en halveer ze (eventueel) daarna. Of: Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze circa 5-6 minuten. Zet de spruitjes apart.
Bak intussen de chorizo in een koekenpan met antiaanbaklaag uit, schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan en schep ze door de spruitjes. Laat de spruitjes met de chorizo afkoelen.
Roer de kwark met de olie door elkaar. Voeg de bloem en ½ theelepel zout toe en kneed met koele hand tot een soepel deeg. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
Klop de eieren met de room en peper naar smaak los. Verdeel het spruitjesmengsel over de bodem van de taart en schenk het eimengsel erover. Strooi de kaas erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten lichtbruin en gaar. Neem de taart uit de oven, laat hem 10 minuten rusten en snijd hem in punten.
Tip: Vervang de chorizo bijvoorbeeld door reepjes gerookte zalm.