4 personen, 40 minuten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 zoete ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 350 gr groene spruitjes
- 250 gr kruimige aardappelen
- 2 runderbouillontabletten
- (versgemalen) peper
- 1 rookworst à 250 gr
- 4 sneetjes roggebrood
- 8 plakjes katenspek
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de gesnipperde ui met de gesnipperde knoflook circa 5 minuten al omscheppend aan op een laag vuur. Voeg de schoongemaakte spruitjes en de geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee. Voeg 1 liter heet water en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook. Kook de soep 15 minuten. Neem 4 spruitjes uit de soep voor de garnering.
Bereid ondertussen de rookworst volgens de verpakking of instructies. Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper. Schep de in plakjes gesneden rookworst erdoor en warm kort door. Verdeel de soep over de borden. Leg in elk bord een spruitje. Beleg het roggebrood met de katenspek. Snijd de sneetjes schuin middendoor en serveer bij de soep.
Tip: Schep een lepel crème fraîche in de soep en bestrooi met limoenrasp of paprikapoeder.