4 personen, 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 verpakking magnetronspruitjes à 350 gram of
350 gr groene spruitjes
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 2½ el olijfolie traditioneel
- (tarwe)bloem om uit te rollen
- 1 pot tomatenbasissaus à 300 gr
- 200 gr mini mozzarellakaasjes
- 3 el groene pesto
- 2 el pijnboompitten
- (versgemalen) peper, zout
- 10 blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze:
Gaar de spruitjes in 3-4 minuten in de magnetron of stoomoven en halveer ze (eventueel) daarna. Of: Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze circa 5-6 minuten.
Doe het bakmeel in een kom en roer er 1 theelepel zout door. Maak een kuiltje in het midden en schenk er twee deciliter lauw water en 1½ eetlepel olie in. Kneed met de mixer tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed de met bakpapier beklede bakplaat ermee. Druk het deeg goed in de hoekjes.
Strijk de tomatensaus erover uit en verdeel er de spruitjes en de mozzarellakaasjes over. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Lepel er met een theelepeltje pesto over en bestrooi met de pijnboompitten. Druppel de rest van de olie erover.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven (200 graden) in circa 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen, verdeel er de in reepjes gesneden basilicum over. Snijd hem in stukken er serveer direct.
Tip: Verdeel met de mozzarellakaasjes 250 gram gehalveerde troscherrytomaatjes over de pizza.