2 personen 20 minuten

Ingrediënten

  • ½ pompoen
  • 200 gr paarse spruitjes
  • 1 el sesamzaadjes
  • 50 gr feta
  • 25 gr pompoenpitten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Voor de dressing:
  • 2 el hazelnootolie
  • 1 el balsamico azijn
  • sap van ½ limoen
  • 1 tl honing
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schaaf de spruitjes dun of doe dit met de keukenmachine. Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes. Doe de pompoenblokjes op een bakblik en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Rooster ze 20 minuten in de oven.

Leg de spruitjes samen met de sesamzaadjes op een apart bakblik en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Schuif dit bakblik halverwege de baktijd van de pompoen ook in de oven. Meng ondertussen de ingrediënten van de dressing.

Meng spruiten en pompoen goed door elkaar. Doe over in borden en strooi de pompoenpitten en de feta over de salade. Serveer met de dressing