VOOR 3 PERSONEN, 30 MINUTEN

 

Ingrediënten:

  • 500 gr paarse spruiten
  • zout
  • 1 rode ui
  • 200 gr kerstomaatjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el azijn
  • 1½ el grove mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • (versgemalen) peper
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 250 gr tagliatelle
  • 2 eieren
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant van de paarse spruit en verwijder de buitenste blaadjes. Nadat ze zijn afgespoeld, zijn ze klaar voor bereiding. Let op! Niet koken, dan verliest de spruit zijn kleur.

Gaar de spruiten in 5 minuten in magnetron (700 W) of stoomoven. Laat ze afkoelen.

 

Maak een dressing van 3 eetlepels olie, azijn, mosterd, uitgeperste knoflook, peper en zout. Bak de spekreepjes knapperig uit en laat ze uitlekken en afkoelen.  Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Klop de eieren met de kaas in een schaal los en schep de spekjes erdoor. Schep de paarse spruitjes met de in vieren gesneden tomaatjes, de fijngesneden ui en de dressing door elkaar.  Giet de tagliatelle af en voeg samen met het eimengsel en de paarse spruitjes, schep alles om.

 

Tip: Maak er een maaltijdsalade van door 500 gr gekookte minikrieltjes toe te voegen. Garneer de salade

met een hardgekookt ei. Serveer eventueel met

brood.