VOOR 4-5 PERSONEN, 30 MINUTEN
Ingrediënten:
- 500 gr paarse spruiten
- 400 gr basmati rijst
- 2½ el olijfolie traditioneel
- 600 gr kipfilet
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 kuipje kruidenpasta voor tikka masala à 100 gr
- 2½ dl kokosmelk
- (versgemalen) peper, zout
- 4 el rozijnen
- 2½ el verse koriander
Bereidingswijze:
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olie in een braadpan en bak de in reepjes gesneden kipfilet bruin. Bak de fijngesneden ui en knoflook 1 minuut mee.
Voeg de kruidenpasta, schoongemaakte paarse spruitjes, kokosmelk en 1 dl water toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag. Stoof het geheel nog 10 min. met de deksel op de pan.
Neem de deksel van de pan en verwarm de curry nog ongeveer 5 minuten, tot de spruitjes beetgaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng de rozijnen door de rijst en verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de Indiase paarse spruitjes erover en bestrooi met fijngehakte
koriander.
Tip: Vervang de kipfilet door hamlappen, kalkoenfilet of tofu.