VOOR 3-4 PERSONEN, 30 MINUTEN

 

Ingrediënten:

  • 500 gr paarse spruiten
  • 150 gr bacon
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl komijnzaad (poeder)
  • 3 zoete aardappels
  • 2 takjes tijm
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaaspoeder
  • balsamicoazijn

 

 

Bereidingswijze:

Snijd de onderkant van de paarse spruit en verwijder de buitenste blaadjes. Nadat ze zijn afgespoeld zijn ze klaar voor bereiding. Let op! Niet koken, dan verliest de spruit zijn kleur.

 

Verwarm de oven voor op 180º C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de schoongemaakte paarse spruitjes. Verdeel de spruitjes over één helft van een bakplaat. Verdeel de repen bacon over de spruiten. Besprenkel de spruiten met olie en strooi een beetje peper. Meng alles door elkaar.

 

Vijzel het komijnzaad. Schil en snijd de zoete aardappel in lange parten. Verdeel de aardappels over andere kant van de bakplaat, breng op smaak met zout, peper en verdeel olie en komijnpoeder erover. Meng alles goed door elkaar, leg de takjes tijm erop en strooi de Parmezaanse kaaspoeder over de aardappels.

 

Schuif de bakplaat in de oven en bak alles in ongeveer 20 minuten gaar. Hussel halverwege om. Schenk de balsamicoazijn over de helft van de spruiten en schep ze om.