4 personen  50 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr paarse spruitjes
  • 200 gr kipfilet, in stukjes gesneden
  • 500 gr kruimige aardappels
  • melk/boter
  • 175 gr gekookte kastanjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • ½ tl fenegriek zaad
  • 100 gr geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.  Maak eerst de aardappels schoon en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar en kruimig. Doe wat melk en boter bij de aardappels en maak het geheel tot een puree. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Kruid de kipfilet met peper en zout en bak de stukjes kip snel goudbruin in de koekenpan. Doe hier 2 flinke eetlepels crème fraîche bij en 1 eetlepel mosterd. Roer alles door elkaar en zet opzij. De kip hoeft in dit stadium nog niet gaar te zijn.

Snijd de spruitjes in kwartjes en snijd de kastanjes wat kleiner. Meng door elkaar. Neem een ovenschaal en beleg eerst de bodem met een dun laagje aardappelpuree. Doe hierop de kip met saus en daarbovenop de spruitjes met kastanjes. Dek weer af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de puree met geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.