Over Van Putten Agro

Wie wij zijn

image

Het landbouwbedrijf is al meerdere generaties eigendom van de familie van Putten. In het verleden werden er ook koeien en paarden gehouden, de paarden waren voor het trekken van de werktuigen.

In 1960 is de spruitenteelt opgepakt omdat dit werk toen goed paste bij de rustige periode op het akkerbouwbedrijf. In de loop van de jaren is met name de spruitenteelt sterk uitgebreid en is de teelt van paarse spruiten en kalettes in Nederland geïntroduceerd. De spruiten werden altijd in bulk afgeleverd waardoor er weinig bekend was wat er verder met het product gebeurde. Sinds 2012 worden de spruiten op ons eigen bedrijf verpakt waardoor wij een zo’n vers mogelijk product aan de supermarkt kunnen leveren. Doordat deze activiteit steeds groter werd is in 2016 Vergo Dirksland bv opgericht; Vergo betekent “vers van Goeree”. Inmiddels worden er door het verpakkingsbedrijf ook spruiten van derden verpakt.

Goeree overflakkee is een uniek teeltgebied in Nederland door de ligging bij de Noordzee is de temperatuur gematigd en er is altijd volop zoet water beschikbaar om indien noodzakelijk de gewassen te kunnen beregenen.

image
image
image