Duurzaamheid

image

De agrarische sector heeft een grote uitdaging om de groeiende bevolking van voldoende gezond voedsel te voorzien zonder dat dit ten koste gaat van de omgeving. Op ons bedrijf proberen we dat op verschillende manieren vorm te geven o.a. door innovatie en onderzoek

Samen met twee collega landbouwbedrijven waarmee wij samenwerken is een onderzoek naar de carbonfootprint van onze producten uitgevoerd. Hierin is er gekeken naar de huidige positie van onze bedrijven en de mogelijkheden om hierin te verbeteren. Drie studenten hebben dit voor ons als afstudeerproject uitgevoerd.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de bodem. De basis van ieder product. Wij streven ernaar om de bodemkwaliteit te verbeteren zodat de gewassen in de toekomst nog gezonder groeien.

image
image

Om onze gewassen te beschermen tegen schimmels en insecten worden er op ons bedrijf gewasbeschermingsmiddelen toegepast. We maken hierbij gebruik van integrated pest management. Het is ons streven om residu vrije producten te oogsten.

Het afval van de spruiten lusten de koeien erg graag, dit zorgt er voor dat de koeien minder krachtvoer bijgevoerd krijgen. Vervolgens komt de mest van deze koeien weer terug op ons bedrijf. Op deze manier wordt de mineralenkringloop zo goed mogelijk gesloten.